Магазин за цветя в Лозенец, доставка в цяла България

Сватби

История за връчване във вярност и любопитни факти


  1. Какво означава свадбена традиция?
  • Сватбените традиции и обичаи се различават в зависимост от културата, религията и региона на света. Историята на сватбените събития е разнообразна. Всяка култура притежава свои уникални обичаи и традиции, които създават особена история и значимост около сватбените събития. Например в много от тях сватбените обичаи имат вековна история и символизират обещание за вярност и обединение на две семейства. От античността до днес, сватбените церемонии и традиции са претърпели развитие и промени, отразявайки променящите се обществени структури и ценности. Някои обичаи като химена, мандана, танците на младоженците, обмяна на сватбени обеци или дарове, като бельо, пари или други символи на богатство, са често срещани в сватбените обреди на различни култури.Независимо от историята си, сватбените събития представляват специален и важен момент в живота на двама души, който се отбелязва с радост, любов и обещание заедно да изграждат бъдещето си. Ето и любопитни факти:
Видове традиции

Индийските сватби: В Индия сватбените церемонии са многобройни и многостепенни, с много цветни обичаи и традиции. Те включват ритуали като "Халди" (обред на нанасяне на куркума), "Мандан" (сватбен павилион), "Санта Пади" (обръчният обред седем пъти около свещен огън) и други. 

Китайските сватби: В традиционната китайска сватба са включени обичаи като обмяна на дарове, традиционни дрехи (като червеното кимоно за невестата), чаени церемонии и обреди със символично значение.

Африканските сватби: В различните култури на Африка сватбените традиции се различават значително. Например в мнозинството народи се провеждат обреди в песни, танци и обмен на дарове, които символизират обединение и обещание за вярност.

Западните сватби: В западния свят са популярни традиции като булката с баща да я доведе до ултара, обичаят с пръстена за обричване, разменянето на сватбени обрети и ритуалите по време на приема.

Iven Florist

 

         2. Какво символизират сватбите?

  • Сватбените обичай са особено важни, защото представляват символи на любовта, обединението и обещанието на двама души да споделят живота си заедно. Тези символи и обичаи варират според културата, религията и личните предпочитания на двойката, но всички те имат за цел да утвърдят обещанието и специалния момент на сватбеното обединение. Вижте някой от тях:
Символи на сватбите
Примери за символите

Пръстенът за обручване: Символизира безкрайността на любовта и обещанието за вярност между двама души. Кръгът няма начало или край, подчертавайки непрекъснатостта и дълготрайността на връзката. 

Бялата рокля или костюмът: В много култури белият тоалет на булката или костюмът на младоженеца символизират чистота, ново начало и надежда за щастливо бъдеще. 

Обръзният обряд: Когато двама души обменят обеци или извършват обреда на обиколката около свещенния огън, това е символ на тяхната обвързаност и обещание заедно да изграждат бъдещето си.

Обичаи с храна и напитки: Обикновенно се предлагат специални ястия и напитки по време на сватбените тържества. Те могат да символизират щастието, плодородието, богатството и общността.

Цветя и декорации: Различните видове цветя имат символично значение. Белият цвят обикновенно означава чистота и невинност, докато червеният може да символизира страст и любов.

Iven Florist

       3. Какво е значението на цветята в сватбите?

  • Цветята играят важна роля в сватбените церемонии като символи на различни емоции, красота и значимост. Изборът на цветя обикновенно е персонален и може да бъде базиран на цветовата схема, личните предпочитания на двойката или на традициите в тяхната култура. Вижте символичното значение на част от обичайно използваните цветя в сватбите:
Значение на цветята в сватбите
Цветята в сватбите

Роза: Розата е символ на любовта и красотата. Белият вариант означава чистота и невинност, докато червеният цвят изразява страст и любов.

Лале: Лалето често се асоциира с ново начало и щастливо бъдеще. Различните му цветове, като например жълтият, могат да означават радост и увереност.

Лавандула: Лавандулата е символ на преданост и доверие. Тя може да се използва за да изрази спокойствие и благополучие.

Калина: В някои култури калината е символ на любов и преданост. Тя често се използва във форма на венци или декорации на сватбените тържества.

Орхидея: Орхидеята е асоциирана с красота, рядкост и изисканост. Тя може да изразява и изключителност и възхищение. 

Хризантема: В някои култури хризантемата означава щастие и дълголетие. В други традиции тя се свързва с тъга и жалост и обикновенно не се използва на сватби.

Хортензия: Хортензията е красиво цвете, което може да има различни символични значения в сватбените обреди. Това цвете се асоциира с някои конкретни символи и емоции. Тя е чест избор за сватбени букети и декорации, тъй като цветовете й могат да се хармонират добре с другите цветя и да придадът разнообразие и текстура на цялостния дизайн на сватбата. И все пак, като всяко цвете, тя може да бъде интерпретирана по различни начини от различните култури и хора. Вижте някои интересни символики за нея:

  • Обич и благодарност: Хортензията често се свързва с изразяването на благодарност и обич. Тя може да бъде използвана за да изрази вярност и отдаденост към другия човек.
  • Изобилие и изобретателност: Поради своите разнообразни цветове и големи клъстери от цветове, хортензията се асоциира с изобилието и изобретателността. Тя може да представлява различни възможности и широк спектър от емоции.
  • Големина и изящество: Понякога хортензията е свързана с изящество и големина поради своите големи цветни клъстери. Това може да се разглежда като символ на величие и красота.
Iven Florist

Магазин за цветя в София предлага участие във вашето сватбено тържество по ваш вкус. Фирма ФЛОРИСТ ЕООД е била декоратор на цветя не веднъж. Предложенията който може да ви даде зависят от вашият вкус, бюджет и време, което й дадете. Цветарския магазин ИВЕН ФЛОРИСТ в квартал Лозенец предлага избилие от идеи. За повече информация ни потърсете.

Предлагани услуги
Магазин за цветя и подаръци - IvenFlorist.com
Магазин за цветя в Лозенец, доставка в цяла България
За нас   /   Магазин   /   Как да поръчам   /   Доставка и плащане
  Букети
Букети от рози
Букети микс

Кошници с цветя

Цветя в саксия

Аранжировки

Цветя в кутия

Сватбени букети

Други
Свещи
Опаковки
Кутий

Събития

За нас

Магазин

Доставка и плащане

Полезна информация

Контакти
     

088 460 9694 089 985 1501

Вход
Регистрация
 
 
 
 
OK

Ползвайки този сайт, вие си съгласявате с
общите условия и политиката на поверителност. Повече за бисквитките прочетете тук