Магазин за цветя в Лозенец, доставка в цяла България

Поръчки на цветя в София

Пикантни подробности за поръчки на цветя в София


Поръчките на цветя могат да бъдат интересен и креативен начин да изразите свои чувства или да зарадвате близки хора. Те могат още да бъдат и  творчески и много персонален начин да изразите своите емоции и да направите специален подарък за някого, който ви е близък.В цветарски магазин ИВЕН ФЛОРИСТ може още да откриете и услугата доставка на цветя в София и доставка с куриер за цяла България. Ето някои интересни факти и информация за поръчките на цветя:

 1. Историята на цветята като подарък: Практиката да се подаряват цветя е стара хилядолетия и е тясно свързана с различни култури и традиции по света. Например, древните египтяни използвали цветя в ритуалите си, а във Викторианската епоха цветята са били използвани като средство за комуникация - така нареченият "език на цветята".
 2. Различни символи и символика: Различните видове цветя носят различни символи и значения. Например, червените рози са символ на любов, бели рози изразяват чистота и невинност, лилиумите са свързани с уважение и така нататък. Това прави избора на определен вид цветя много значим при поръчката.
 3.  Онлайн поръчки на цветя: Много магазини за цветя предоставят услуги за онлайн поръчки, което прави процеса на пазаруване по-удобен и достъпен. Този начин на пазаруване позволява на клиентите да избират цветя и аранжименти от разстояние, без да се налага да посещават магазин физически.
   
 4. Абонаментни услуги за цветя: Някои магазини предлагат абонаментни услуги за редовни доставки на цветя. Това може да бъде перфектен начин да изненадате някого специален или просто да обогатите и украсите своя дом редовно със свежи цветя.
   
 5. Индивидуални аранжименти: Магазините предлагат възможност за персонализирани аранжименти - клиентите могат да избират специфични видове цветя, цветове и форми, за да създадат уникално и персонализирано подаръчно изживяване.
   
История на цветята като подарък

Историята на цветята като подарък ни показва богатството на символиката и значението им в различните култури през вековете. Техният език е уникален начин да изразим чувства и мисли, които понякога са по-трудни за изразяване с думи. Тя е дълбока и вълнуваща, с богата символика и традиции, които са еволюирани през вековете.

 • Древни цивилизации: Употребата на цветя в качеството на подарък има корени в различни древни цивилизации. Например, древните египтяни използвали цветя в религиозни обреди и като подаръци за боговете.
 •  Викторианска епоха: В периода на Викторианската епоха (19-ти век), се развива "езикът на цветята" (floriography) - специфичен начин на комуникация, при който всяко цвете или цветна комбинация има свое значение и съобщение. Това позволявало хората да изразяват чувства и мисли, които не биха изразили открито.
 • Символика на различни видове цветя: Различните видове цветя носят своя собствена символика. Например, червените рози са символ на страст и любов, белият лотос - символ на чистота и духовно развитие, лилиите изразяват уважение и така нататък. Този символичен език се е развивал през вековете и е използван за изразяване на различни емоции и съобщения.
 • Роля в различни култури: В различни култури цветята се свързват с различни традиции и обичаи. Например, в Япония сакурата (цветята на черешата) е символ на красота и краткотрайността на живота, а в индийската култура лотосът има своето особено значение като символ на чистота и духовност.
Iven Florist

Цветята носят богата символика и могат да изразят различни емоции, мисли и съобщения. Вотът на различни видове цветя може да има различно значение в зависимост от културните традиции и историята на определените общности. Тези символи и символики на цветята могат да бъдат интерпретирани по различни начини, в зависимост от контекста и културните влияния. Важно е да се има предвид, че значението на цветята може да варира в различните култури и общности. Ето и някои от тях:

 • Роза: Розата е асоциирана с любовта, но цветът и числото на розите могат да имат различни значени. Например, червените рози са символ на страст и любов, белите рози са свързани с чистота и невинност, жълтите - с приятелство и благодарност.
 • Лилия: Лилията е символ на уважение, достойнство и честност. Бялата лилия освен това е символ на чистота и духовност.
   
 • Орхидея: Орхидеята е асоциирана с красотата, рядкостта и изтънчеността. Това е символ на любов, елегантност и романтика.
   
 • Хризантема: Хризантемата има различни символи в различните култури. В някои общности тя се свързва със смъртта и траур, докато в други се приема като символ на благополучие и дълъг живот.
 •  Слънчоглед: Слънчогледът е символ на радост, топлина и приятелство. Той изразява оптимизъм и светлина.
   
 • Ирис: Ирисът е свързан със силата на духа и с мистичност. Той може да бъде символ на креативност, интуиция и мъдрост.
   
Различни символи и символика
Онлайн поръчки на цветя

Онлайн поръчките на цветя предоставят удобен начин да изберете и закупите цветя от различни видове и аранжименти, без да напускате дома си. Това е удобен начин да поръчате цветя за специални събития или за да изразите своите чувства и емоции, като в същото време спестите време и усилия.  Ето някои полезни съвети за онлайн поръчките на цветя:

 • Изберете надежен доставчик: Изберете утвърден и добре препоръчан онлайн магазин за цветя, който предлага разнообразие от цветя и гарантира качество и надеждност на доставката.
   
 •  Разгледайте разнообразието от продукти: Онлайн магазините предлагат голямо разнообразие от цветя и аранжименти. Разгледайте различните опции и изберете този, който отговаря най-добре на повода и вашите предпочитания.
 • Прочетете отзиви и рецензии: Прегледайте отзиви и препоръки от други клиенти, за да получите представа за качеството на услугата и продуктите, предлагани от онлайн магазина.
   
 • Внимателно изберете доставката: При поръчката внимателно изберете датата и мястото на доставката. Уверете се, че въведената информация е точна и ясна, за да гарантирате успешната доставка на цветята.
 • Проверете цените и разходите за доставка: Преди да завършите поръчката, проверете цените на цветята и допълнителните разходи като такси за доставка или допълнителни аксесоари.
   
 • Свържете се с обслужването на клиенти: Ако имате въпроси или нуждаете се от допълнителна информация, не се колебайте да се свържете с обслужването на клиенти на магазина.
   
Iven Florist

Абонаментните услуги за цветя предлагат възможност за редовна доставка на цветя на определен интервал - ежеседмично, ежемесечно или веднъж на определен период от време. Тези услуги могат да бъдат изключително удобни и подходящи за различни сценарии. Те са чудесен начин да се насладите на красиви цветя редовно, без да се налага да се занимавате със заличаването на поръчки всеки път или да помните за следващата доставка. Ето какво трябва да знаете за тях:

 •  Редовни доставки: Абонаментните услуги предоставят редовни доставки на свежи цветя директно до вашия дом или работно място според избрания от вас интервал.
 • Разнообразие от опции: Тези услуги обикновено предлагат разнообразие от аранжименти, букети и стилове цветя, от които да избирате за всяка доставка. Можете да изберете предварително или да оставите изненадата на доставчика.
 • Персонализирани настройки: Някои абонаментни услуги предлагат възможност за персонализирани настройки, като добавяне на специфични цветя, стилове или предпочитани аранжименти според вашите предпочитания.
 • Подходящи за различни поводи: Тези услуги могат да бъдат подходящи за различни ситуации, като подарък за специален човек, декорация за специално събитие, или просто за обогатяване на вашия дом със свежи цветя редовно.
   
 • Гъвкавост и удобство: Абонаментните услуги предлагат удобство и гъвкавост - можете да промените или преустановите абонамента си по всяко време, ако желаете.
   
 • Спестяване на време и усилия: Тази услуга ви освобождава от необходимостта редовно да посещавате магазин за цветя или да правите нови поръчки, като в същото време ви предлага постоянно наличие на свежи цветя.
   
Абонаментни услуги за цветя
Индивидуални аранжименти

Индивидуалните аранжименти на цветя са прекрасен начин да изразите креативността си и да направите уникален и запомнящ се подарък или декорация. Те предлагат уникални и персонализирани подходи към композицията и представянето на цветята. Ето някои полезни съвети за тях:

 • Избор на специфични цветя: Изберете цветя в зависимост от това, какво представляват за получателя или какво искате да изразите с тях. Например, розите за любов, лилиите за уважение или тюлите за благодарност.
 •  Уникални комбинации: Експериментирайте с различни цветове, текстури и форми на цветята, за да създадете аранжимент, който приковава вниманието и е изключителен.
   
 • Добавяне на зеленина и допълнителни елементи: Не се ограничавайте само до цветя. Добавете разнообразни видове зеленина, като листа или китки, за да придадете обем и интерес на аранжимента. Също така можете да включите допълнителни декоративни елементи като панделки, пеперуди или камъчета, които да придадат уникалност на композицията.
 • Подходете персонално: Ако става въпрос за подарък, вземете предвид интересите и вкусовете на получателя. Ако сте нарушили традиционните стереотипи за определени цветя, може да създадете по-запомнящ се подарък.
 •  Аранжименти за специални поводи: За различни събития, като рождени дни, сватби или празници, можете да изберете специални аранжименти, които отразяват темата или тонът на събитието.
   
 • Специални заявки и настройки: Много магазини за цветя предлагат услуга за индивидуални поръчки, където можете да изразите специфични изисквания или да дадете указания за аранжимента.
Магазин за цветя и подаръци - IvenFlorist.com
Магазин за цветя в Лозенец, доставка в цяла България
За нас   /   Магазин   /   Как да поръчам   /   Доставка и плащане
  Букети
Букети от рози
Букети микс

Кошници с цветя

Цветя в саксия

Аранжировки

Цветя в кутия

Сватбени букети

Други
Свещи
Опаковки
Кутий

Събития

За нас

Магазин

Доставка и плащане

Полезна информация

Контакти
     

088 460 9694 089 985 1501

Вход
Регистрация
 
 
 
 
OK

Ползвайки този сайт, вие си съгласявате с
общите условия и политиката на поверителност. Повече за бисквитките прочетете тук